Rivierenland Veraf in actie!

In het ziekenhuis Rivierenland Tiel waar ik werkzaam ben word ik ondersteund door projectgroep ” Rivierenland Veraf” . Zij ondersteunen een aantal projecten in andere delen van de wereld, zowel met financiële middelen als met (medische)materialen. In het ziekenhuis is onlangs een (rommel)markt gehouden waarvan de opbrengst onder andere naar stichting Tanka Tanka gaat. De bedoeling is dat van deze opbrengst nieuwe medicijndoosjes worden aangeschaft. Medicatie wordt per dag uitgezet door de verpleging. Er is een groot tekort aan medicijndoosjes voor patiënten in het psychiatrisch ziekenhuis Tanka Tanka, de meeste medicijndoosjes zijn beschadigd.
Doordat de deksels gebarsten zijn en de doosjes dus niet meer sluiten komt de veiligheid in gevaar, Verwisseling van medicatie per patiënt is een groot risico.Daarnaast krijg ik van collega’s van polikliniek dermatologie verbandmaterialen en zwachtels om wonden te verzorgen. Verbetering wondverzorging is ook een project wat wordt ondersteund door’Rivierenland Veraf’. 4 Dozen met verbandmiddelen zijn inmiddels onderweg naar Tanka Tanka. Ik hoop in 2015 zelf weer naar Gambia te gaan en de verpleging van Tanka Tanka les te geven in het verzorgen van wonden.
Dan zijn ook de dozen met verbandmiddelen gearriveerd en kunnen we aan de slag hiermee.