Over ons

Doelstelling

De Stichting Gambia Tanka Tanka is opgericht op 6 juli 1999 en heeft als doel ‘hulp bieden en ondersteunen van projecten in Gambia’. In de loop van de jaren is de stichting zich steeds meer gaan toeleggen op projecten in de gezondheidszorg in Gambia.

Tanka Tanka staat voor:
-  een zeer beperkte overhead
-  financiële helderheid
-  vertegenwoordigers ter plaatse
-  een resultaat gerichte aanpak
-  grote lokale betrokkenheid.

De stichting Gambia Tanka Tanka tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:
-  het inzamelen van geld
-  projectmatig werken
-  stimuleren van kennisuitwisseling via trainingen en vrijwilligerswerk
-  het inzamelen en ter beschikking stellen van goederen.

Een belangrijk uitgangspunt van de stichting is dat ze zich richt op het bieden van hulp op basis van de lokale vraag. Alle projecten worden in nauwe samenwerking met de Gambiaanse bevolking uitgevoerd waardoor de lokale betrokkenheid groot is en de resultaten ook na de afronding van projecten gewaarborgd blijven.

Doelgroep

De doelgroep waar we ons op richten bestaat uit Gambianen, onder andere leerlingen, patiënten en medewerkers van instellingen die open staan voor hulp, die hun eigen levens- en werkomstandigheden willen verbeteren en die samen met ons mee willen werken aan een betere toekomst voor Gambia.

Samenwerking

Medewerkers van de stichting reizen regelmatig op eigen kosten naar Gambia. Hierdoor is de band met de lokale problematiek groot en TankaTanka heeft inmiddels een groot netwerk opgebouwd in alle lagen van de bevolking. Zo heeft de stichting nauwe contacten met de Jammeh Foundation for Peace, een stichting die door president Jammeh van Gambia zelf in het leven is geroepen. Het doel van deze stichting is de ontwikkeling van het land een extra impuls te geven. In 2002 heeft Tanka Tanka van de Jammeh Foundation een oorkonde ontvangen vanwege de hechte samenwerking rondom de logistiek van goederen.

Op 22 juli 2010 heeft Anna Bouman, de drijvende kracht achter TankaTanka, een lintje mogen ontvangen uit handen van President Sheikh Prof. Dr. Alhagie Yaya A.J.J. Jammeh voor haar verdiensten voor Gambia. Een mooie bekroning op meer dan 10 jaar samenwerking met de Gambiaanse regering.